ZogaBlog

Sport,tudomány,edzéstechnika,Erdei Zsolttól a női vízilabda válogatotton keresztül Verrasztóig

Friss topikok

  • Ronin2010: Kedves Zoga! Az 1970-es évek végén és a 80-as évek elején a középtávfutóimat a fenti elvek alapján... (2014.01.01. 13:34) Sport határok nélkül
  • knopers: Minden kezdet nehéz, de aztán sem lesz könnyebb, így hajrá előre!! (2013.11.17. 19:30) Egy OB margójára az EB előtt....
  • zoga: @khamul: szia Khamul! Pont ezekért a dolgokért vannak az időszakos vérvételek,hogy ne csak beszélj... (2013.11.17. 06:02) Maholnap...
  • azatya: Hat, most nagyon hianyoztal onnan :( (2013.03.30. 23:23)
  • gunyo: Varjuk a napi beszamolokat es foleg a meccset! Mindent bele !! (2012.07.27. 14:30)

2011.05.28. 01:15 zoga

 

Kár-kár-kár, így kárognak a varjúk világszerte, csak nálunk, Magyarországon sokkal hangosabban, hogy lehetőleg mindenki hallja őket. Ezt miért írom? Mert nem tudom megállni, hogy ne válaszoljak azokra a kommentekre, amik a neten keringenek.. Nézzük:
„Klink agyonfényezi Erdeit”, „Klinknek fogalma sincs az egészről, csak a pulzusmérő micsodájával van elfoglalva, és biztos túledzi Madarat”, „tudja valaki honnan került elő Klink és miért van Madár mellett” , „nem intervall, vagy micsoda edzéseket kellene csinálnia Madárnak, hanem bokszolnia”
„ a tápkiegek biztosan nem legálisak, tuti tele vannak anyaggal, minek eszik nyers halat, úgy jár majd, mint a gombával”
Túlnyomórészt ezek azok a pontok, amiket támadnak.. Nos, nézzük:
1.       Madár amatőr EB,VB győztes Olimpiai 3. helyezett, profi Világbajnok 2 súlycsoportban és veretlen! Írjam azt, hogy ilyen lógós palival még az életben nem találkoztam, aki elspórolja az edzéseket és nincs motivációja? Ez az ember többet tett Magyarország hírnevének öregbítéséért, mint gondolnánk! Példamutató, mintaként állítható a felnőttek és gyerekek elé bárhol, bármikor!
2.       18. éve dolgozom a szakmámban, erőnléti edzőként 2 évet az élvonalban, 2* voltam az Év Edzője, a Magyar Testépítő és Fitness Szövetség elnökségi tagja vagyok már 4-5 éve, és a Világszövetség magyarországi edzőképzését vezetem 6. éve. Ez a pedigré elég volt ahhoz, hogy az ERDEI TEAM leüljön velem tárgyalni. Nem a szél fújt Madár mellé, hanem egy szigorúan ellenőrzött kontroll után lettem Team tag.
3.       Amennyiben nem értek valamihez, inkább befogom a számat és nem égetem magam a tudatlanságommal, kivéve, ha feltűnési viszketegségem van.. A pulzuskontroll a vérnyomásméréssel együtt a legjobb diagnosztikai lehetőség a szimpatikus/paraszimpatikus túledzettség felismerésére. 20.hete készülünk, ez normális esetben majdnem 3 komplett ciklus! Nekem pengeélen táncolva, minden rezdülésére figyelve kell az edzéstervet összeállítanom. Tudom, hogy  nem fogok hibázni, mert a szakmában a legjobbak között tartanak számon. Ezért lehet utálni, de nem leszek álszent, ezért tanultam és ezt tudom magamról. Előzőleg már leírtam, nekem nem bokszolni kell megtanítani Zsoltot, nekem más a feladatom. Nekem elég, ha tudom, mivel bokszol és azt hogyan kell célirányosan fejleszteni. Nem kell már sokat várni június 4.-re, hamar itt lesz. Akkor a varjúk szépen más vidékre fognak költözni, mert itt nem lesz maradásuk… A tápkieg, amit Zsolt használ saját termék,ami többszörösen van bevizsgálva és ellenőrizve, ezt én szavatolom. A nyershalról meg csak annyit, USA-ban vagyunk,ahol még azt is ellenőrzik,aki ellenőriz.
Egy szó, mint száz: Tudom mit csinálok, Zsolt tudja mit akar elérni és képes azt megvalósítani, Fritz figyeli a technikáját és Christof, Karesz és Robi végzi a marketing és PR munkáját. Ez az ERDEI TEAM! A menedzsment azon van, hogy a legjobb ellenfelekkel hozza össze Zsoltot. De Amerikában ezt fel kell építeni. A szerződés szerint is a 3. meccs a nagy név, egy címmeccs lehetősége. Minden a menet szerint halad, nem kell türelmetlennek lenni. Meg kell érteni, ez nem az Universum. Itt a Zsoltit szeretik, fontos mind a promoternek, mind azoknak, akik vele dolgoznak, hiszen egyben a barátai is...
Ettől működik a dolog, sajnos egy-két ember legnagyobb bánatára. A szurkolóknak egy dolguk van: SZURKOLNI! A szakmát meg bízzák arra, aki ért hozzá!
ps:
Mivel nemzetközi kontroll alatt van még a blogom is (meg hazai), meg kell válogatnom, mit adok ki és mit nem. Főleg szakmai kérdésekben. Ezt meg kell, hogy értsétek!  Mindenkit megnyugtatva: Zsoltinak megfelelő mennyiségű sparringpartnere van, megfelelő mennyiségű kesztyűs és technikai edzést végez Fritz-el az én erőnléti edzéseim mellett!

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zoga.blog.hu/api/trackback/id/tr922937910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shyr Kahn 2011.05.30. 13:52:49

Szerintem nagyon jól tetted, hogy végre leírtad ezeket. Már vártam volna más sportoló/sportolók esetében is, hogy fellépjenek a sok összeesküvés-elmélet gyártóval szemben.

@doodler: Aggodalomból fakad, vagy sem, de a hozzászólások stílusát a kiinduló októl függetlenül meg lehetne mindenkinek válogatnia. Számtalan primitív stílusú hozzászólást olvastam már. Ezek többsége úgy állítja a saját igazát, mintha minden információ birtokában lenne. Mindenki elmondhatja a véleményét, de nem ártana, ha az emberek megértenék, hogy nem Próféták és inkább kérdezzenek, mint ítéljenek.

Persze tudom, hogy ez hiú ábránd. A mai állapotok azt mutatják, hogy ez nem fog megváltozni.

Az Erdei Team-nek üzenem, hogy ha hallanak/olvasnak is ilyen jellegű pletykákat/kommenteket ne keseredjenek el, mert az emberek tudatlansága már csak ilyen rosszindulatú szokott lenni. Bár gondolom ezzel nem mondtam újat, hiszen egy profi sportoló és csapata nyilván tudja ignorálni az ilyen jellegű véleményeket.

Ettől függetlenül ez tényleg hiányzott már... több esetben is kellene kicsit odavágni és kicsit őszintén válaszolni az ilyen károgó emberek véleményére és talán akkor nem menne el az ember kedve a konstruktív kommentek írásától.

Várjuk a meccset és a győzelmet!

zoli_80 2011.05.30. 18:39:11

@zoga:

Én is feltettem azt a kérdést a profiboksz.hu-n, hogy vajon a Klink Zoli tisztában van-e azzal, hogy mik azok a gyakorlatok, módszerek (stb.), amikre egy profi ökölvívónak speciálisan szüksége van a felkészülése során. De ezt nem rosszindulatból tettem, egyszerűen csak aggódtam, pl. azért, mert tudjuk, hogy Zsolt eredetileg egy április 16-i meccsre kezdte meg a felkészülést, majd ebből lett a június 4-e, tehát a megszokottnál jóval hosszabbra nyúlt a felkészülés. És azzal sem voltam tisztában, amit most már tudok, mert leírtál: hogy egy szigorú kiválasztási folyamat végén kerültél a teamhez.

Részemről azt tudom mondani, hogy Pálfai Károly ma közölt üzenete és a te bejegyzésed eloszlatták bennem a kételyeket.

Nagyon szurkolok Zsoltnak. Mondd meg neki, hogy szombaton hajnali 3-kor ébren leszünk, és lélekben ott leszünk vele Atlantic City-ben. :)
A Fragomeni-meccs óta hatalmasat nőtt Madár a szememben, pedig már azelőtt is nagyon szerettem, és tiszteltem.
Hajrá Zsolt!!

zoga 2011.05.31. 16:51:46

@Shyr Kahn: Köszönöm, jól esett!!!

zoga 2011.05.31. 16:54:56

@zoli_80: Tudom és most már Te is, hogy ez egy másik szakma. Alkalmazkodni kell a profi világ PR szabályaihoz, amik lehetnek írottak, de íratlanok is! Köszönöma kommentet!

F1del 2011.06.01. 14:25:24

Én írtam anno egy -Klink végtelenségig fényezi Zsoltot- mondatot egy másik oldalon, uh magamra vettem az írást.
No, nincs a dícsérettel baj, mert teljesen jogos, sőt kell is. Nevetséges lenne vitatni egy 2*es világbajnok, élő boxlegenda erényeit. Csak meguntam hogy közeledik a Mitchell meccs és napi jelleggel születik egy érdemleges tény nélküli már már bulvár hír Madárról. Miközben én mint régi boxkedvelő, és természetesen nagy Erdei fan, olyan dolgokat várnék részletesen és bármilyen mennyiségben ami inkább a sebességéről, ütőerejéről, szálkásításból adódó fejlődéséről szólnak. Tök jók voltak az edzőtermi hírek, videók Philly-ből, jobb lett volna a több ehhez hasonló.
A rengeteg munkához grat, irdatlan brutál ahogy kinéz Zsolt :). Ha csak fele ilyen eredmény lett volna, már akkor is elégedett lehetettt volna sztem mindenki.

zoga 2011.06.01. 14:47:05

@F1del: Szia F1del! Zsoltival már lassan 5 hónapja napi szinten dolgozunk együtt, hidd el gondolkodtam azon, hogy részletesen leírom mit mikor csinálunk, de szakmai szempontból ez nem kivitelezhető. Ezért vannak a kisebb hírmorzsák, olyanok, amikből következtetni lehet, de tények nem derülnek ki. Ez is része a profi cirkusznak..

F1del 2011.06.02. 16:09:50

@zoga:
Hello! Az azért túlzás lenne nyilván, de régebben kicsit több szakmai dolgot írtál. Terhelésről, dunai lépcsőzés, véroxigén adatok stb. Érdekesek voltak azok az írások, máshol nem írnak ilyesmiről.
De a legújabb videó sok mindenről árulkodik amire kiváncsi voltam :), Shumenov is bekopogott. Jó volt látni.
Sok sikert az egész Erdei Teamnek ;)!
süti beállítások módosítása