ZogaBlog

Sport,tudomány,edzéstechnika,Erdei Zsolttól a női vízilabda válogatotton keresztül Verrasztóig

Friss topikok

  • Ronin2010: Kedves Zoga! Az 1970-es évek végén és a 80-as évek elején a középtávfutóimat a fenti elvek alapján... (2014.01.01. 13:34) Sport határok nélkül
  • knopers: Minden kezdet nehéz, de aztán sem lesz könnyebb, így hajrá előre!! (2013.11.17. 19:30) Egy OB margójára az EB előtt....
  • zoga: @khamul: szia Khamul! Pont ezekért a dolgokért vannak az időszakos vérvételek,hogy ne csak beszélj... (2013.11.17. 06:02) Maholnap...
  • azatya: Hat, most nagyon hianyoztal onnan :( (2013.03.30. 23:23)
  • gunyo: Varjuk a napi beszamolokat es foleg a meccset! Mindent bele !! (2012.07.27. 14:30)

2011.04.26. 19:43 zoga

A Vasasban volt egy szenzációs képességű edzőm,Kiss László. Öntörvényű,csak a maga igazát mondogató, látszólag mogorva ember. A szakmai tudása viszont magasan állt mindenki felett.Ezért lehetett öntörvényű és makacs. Addíg a pontig,míg valakinek nem szúrta ez a szemét. Addíg,amíg nem láttak benne potenciális ellenfelet. Don Quijotenak könnyebb dolga volt a szélmalmok ellen. Elüldözték,ellehetetlenítették annyira ,hogy a világ másik feléig szaladt. Ott csinált csodát.Mindent megnyert,amit meg lehetett. Szerintem szobrot is kapott. De a szíve hazahúzta sok év után. Nem tanult a múltból,megint munkát vállalt itthon,és megint kihúzták a széket alóla. Sok lúd disznót győz. Hogy kerül ez ide? A Mester mindíg valami újításon gondolkodott,nem elégedett meg a hétköznapi sémákkal,taktikával. Mi a játékosai,az első napok döbbenete után ,a tűzbe mentünk volna érte. De mi sem voltunk elegek ahhoz,hogy ne távolítsák el. Úttörő a maga nemében,és mindíg elöl volt,van. Persze,hogy őt lövik le először.

Nos: Mindezt június 4.-e jegyében írtam. Tudom,hogy igazam van a felkészülést illetően,tudom,hogy ilyet még nem csinált Madár és Magyarországon senki sem szerintem,és tudom,hogy teljesülni fog az álma ,újra Világbajnok lesz. Mi csak ketten vagyunk,nincs körülöttünk ellentábor,nem szól bele senki.Jóval egyszerűbb. Az eredmények után,meg nem lehet kérdéses,ha valamit el akarunk érni a sportban,változtatni kell,keresni kell az új lehetőségeket.

Ma megegyeztünk egy dologban: Teljesen mindegy ki fog a ring másik sarkában állni,nem érdekel minket. Egy biztos,valaki lesz ott. Az áldozati bárány. Így hívjuk. Felkészülési dead time:5 hét 4 nap.

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zoga.blog.hu/api/trackback/id/tr472857497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pici79 2011.04.27. 13:30:32

Kedves Zoli,

En nagyon orulok neki, hogy te foglalkozol Zsoltival. Bevallom amikor eloszor hallottam a hirt, kisse szkeptikusan allatam hozza mivel, hogy tudomasom szerint eddig bokszolot meg nem keszitettel fel. Olvasva Madar nyilatkozatait es ezt a Blogot, kezdtek szetoszlani a ketejeim.
Tegnap lattam eloszor Zsoltirol ezt a fotot, es mit mondjak, leesett az allam kisse... Ilyen szalkasan meg soha senki sem latta Ot szerintem meg amator koraban sem. Megemelem a kalapom elotted Zoli.
Ha belegondolok, hogy meg van hat het a merkozesig, akkor nem tudom Madar, hogy fog kinezni...
Azt mindig is tudtuk, hogy Zsolti teknikailag a vilag egyik legjobb bokszoloja, viszont a kondival mindig gond volt, es en ugy erzem, hogy a mentalis felkeszitessel is.
Kicsit meglopva erzem magamat, amiert Sdunek nem volt kepes ilyen eredmenyeket elerni vele fizikailag amit te par honap alatt kihoztal belole.
Ha Zsolti valamelyik komoly edzovel keszulhetett volna karrierje elejetol fogva, en ugy gondolom, hogy most a p4p lista top 10-es tagja lenne. Tudom, hogy Zsolt nagyon szoros kapcsolatban van Fritzel, de en mint edzot, sajnom nem tudom nagyra ertekelni, mint embert, ugy igen.
Remelem Zsolti tudja, hogy milyen nagy jelentosege lesz ennek az ujabb felhozomerkozesnek. Ha most ugy all hozza a bunyohoz, hogy agressziv, kombinativ es megalkuvast nem turo bokszot mutat a kozonsegnek (Ok CSAK erre vevok) egy szep KO-val a vegen, akkor nagyban megkonyiti DiBella dolgat egy nagy mecs leszervezeseben.
Nagyon fontos lenne a kello mentalis felkeszules, legalabb annyira mint a fizikalis. Zsoltinak elokell szednie a gyilkos osztoneit, eroszakos, gyors agressziv boksz kell az amerikai piacnak, nem gyozom hangsulyozni. Csak azert mondogatom ezt neked Zoli, mert tudom, hogy Sdunek mar nem valtozik, ra ilyen teren nem lehet szamitani.
Egy szo mint szaz, orulok, hogy Te vegzed a felkeszitest, rengeteg sikert kivanok nektek es nagyon, nagyon szurkolok.

U.i.: Balzsay Karesz felkeszitesen nem gondolkodtal meg el? Sajnos Kareszra is raferne...

zoga 2011.04.29. 15:48:43

@Pici79: Szia Pici!
Köszönöma szavaidat,jól estek! Azon vagyok(unk),hogy egy új Erdei Zsoltot láthasson a széleskörű publikum.Minden feltétel adott,én talán magyarként árnyaltabban,kifejezőbben tudok vele kommunikálni,mint Fritz, viszont ne felejtsük el,én az erőnlétéért vagyok felelős,és hiába leszek ott a ringsarokban,Fritz a boxedző,ő látja el Madarat tanácsokkal.Ez így helyes,így jó. Mindenki maradjon meg annál,amhez ért!Szurkoljatok Június 4.-én este!
süti beállítások módosítása